• Persoonlijk behandelplan
 • Natuurlijke resultaten
 • A glowy skin starts here, voor maar €59,-
 • Gratis parkeren
Home » YONSKIN® » ONZE MERKEN » MEDEX BIO SCIENCE COSMETICS®

MEDEX BIO SCIENCE COSMETICS® BIJ YONSKIN

MEDEX IS HET MERK OP HET GEBIED VAN HUIDVERZORGING EN HUIDVERBETERING

_____________

 

MEDEX BIO SCIENCE COSMETICS®  is een Nederlands bedrijf met een eigen laboratorium en productie.  Medex produceert de hoogst mogelijke kwaliteit natuurlijke huidverzorgingsproducten met de beste ingrediënten in de juiste sterktes en met bewezen resultaat! Zij blijven niet alleen bezig met het ontwikkelen van de nieuwe producten maar ook aanpassingen en veranderingen in reeds ontwikkelde producten. 

Medex is volledig biologisch, ecologisch, bevat zoveel mogelijk natuurlijke werkstoffen en natuurlijke parfums. Allerbelangrijkste: er wordt absoluut niet getest op dieren.

 

VEGAN

Een grootdeel van het assortiment van Medex voldoen aan de eisen van veganisten. De inhoudsstoffen, die andere fabrikanten uit de dierlijke bron nemen, zoals Glycerine, Hyaluronic acid, stearic acid etc. Neemt Medex uit de plantaardige bron, dus de vegane varianten.

 

GESCHIEDENIS MEDEX BIO SCIENCE COSMETICS® 

Medex is in  1979 gestart als farmaceutisch bedrijf door dhr. Stein. Onder de namen “Steinborg” en “2M”  worden door Medex nog steeds activiteiten ontplooid die richting het  “medische” gaan.

Via het grensgebied “medisch en cosmetisch” met name bij de behandeling van acne en verwaarloosde en beschadigde huid, is de specialistische cosmetica en later de brede lijn van verzorgingsproducten steeds belangrijker geworden; zodanig dat Medex op het gebied van specialistische cosmetica in diverse Europese landen marktleider is.

In 2006 ontving Medex uit handen van de Burgemeester van Midden-Drenthe het ISO-certificaat als bevestiging van de hoogwaardige wijze van produceren.

Inmiddels is dit Nederlandse bedrijf uitgegroeid tot een cosmetica bedrijf.

 

DE HOOGWAARDIGE BIOTECHNOLOGISCHE PRODUCTEN VAN MEDEX:

 • Zijn milieu vriendelijk;
 • Zijn niet getest op dieren;
 • Vegan;
 • Bevatten geen minerale oliën;
 • Zijn volledig vrij van parabenen;
 • Bevatten geen siliconen;
 • Zijn ecologisch en biologisch;
 • Bevatten hoge concentraties natuurlijke werkstoffen;
 • Wekken geen huidirritaties op;
 • Zijn gebaseerd op de meest recente wetenschappelijke ontwikkelingen.

 

1. PRODUCTIE

Productie volgens de allermodernste en hygiënische methodes. Alles staat in het teken van zuiverheid en de productie vindt plaats onder vacuüm, waardoor de algehele kwaliteit van het product optimaal is. In het proces worden drie maal kwaliteitstesten gedaan: Vooraf worden de grondstoffen bacteriologisch en mycologisch getest. Direct na productie wordt het eindproduct getest, waarbij wederom bacteriologisch en mycotisch onderzoek plaatsvindt. Hetzelfde onderzoek nogmaals, steekproefsgewijs, na afvullen van het product. Het proces gaat pas verder na een gunstige laboratoriumuitslag. Bij deze uitslag hanteert MEDEX een norm die veelal 10 maal “strenger” is dan de door de overheidsinstanties gehanteerde norm.

 

2. PRODUCT ONTWIKKELING

MEDEX heeft een eigen creatief laboratorium voor de ontwikkeling en permanente verbetering van producten. Dit laboratorium wordt geleid door 3 personen van verschillende disciplines: een chemicus, een arts en een kwaliteitslaborant. Daarnaast maakt de MEDEX research gebruik van externe gespecialiseerde laboratoria. Het uiteindelijke resultaat wordt ter afsluiting gekeurd en bijv. getest door onafhankelijke laboratoria (zoals TNO).

3. PRODUCTIEPROCES

Naast de kwaliteit van grondstoffen en de in het laboratorium ontwikkelde receptuur, speelt ook het productieproces zelf een rol in de kwaliteit. Slechts een selecte groep van fabrikanten, waar MEDEX tot behoort, past het optimale productieproces toe. Dat houdt in, dat de crème in fases wordt geproduceerd en de diverse componenten op de juiste temperatuur en tijdens de juiste productiefase worden toegevoegd. De activiteit van een component kan zo niet verloren gaan. Dat kan al afhankelijk zijn van een paar graden temperatuurverschil. Zo’n proces vergt natuurlijk extra tijd en extra vakmanschap van de productiemedewerkers, want zij moeten deze verschillende fases goed begeleiden en kennen.

 

 

BIJ YONSKIN WERKEN WIJ MET DE VOLGENDE PRODUCTLIJNEN VAN MEDEX: