• Persoonlijk behandelplan
  • Natuurlijke resultaten
  • A glowy skin starts here, voor maar €59,-
  • Gratis parkeren
Home » HUIDPROBLEMEN » Pigmentvlekken

PIGMENTVLEKKEN

D E  S O O R T E N   P I G M E N T V L E K K E N    E N   D E   B E H A N D E L I N G E N
_____________

 

Pigmentvlekken (ook wel hyperpigmentatie genoemd) zijn donkere plekken op de huid die lichtbruin tot donker bruin van kleur zijn en in grootte en vorm kunnen variëren.
Pigmentvlekken ontstaan bij overproductie van melanine(pigment) op bepaalde plaatsen op de huid. het pigment dat onze huid, het haar en onze ogen hun natuurlijke kleur geeft, wordt in gang gezet door verschillende factoren, maar de belangrijkste hiervan zijn:

- blootstelling aan de zon;

- genetische factoren

- medicijnen;

- leeftijd;

- hormonale invloeden;

- huidletsels/ontstekingen.

 

Er zijn verschillende soorten hyperpigmentatie, maar de volgende vormen komen het meeste voor bij YONSKIN INSTITUUT.

 

OUDERDOMSVLEKKEN
Deze worden meestal veroorzaakt door blootstelling aan de zon. Om deze reden komen deze vlekken hoofdzakelijk op lichaamsdelen voor die vaak worden blootgesteld, zoals het gezicht, de handen en de armen. Het zijn meestal kleine, donkere vlekjes op de huid.

SPROETEN
Sproeten worden voornamelijk veroorzaakt door blootstelling aan de zon. In sommige gevallen heb je ze al vanaf je geboorte, dit is dan genetisch bepaald, ze kunnen dan alleen nog donkerder worden door zon.

 

ZWANGERSCHAPSMASKER (MELASMA OF CHLOASMA)

De vlekken kunnen groter zijn, onregelmatig en komen voor in het gezicht of op de armen. 90% van de vrouwen hebben hier last van, omdat dit veroorzaakt wordt door hormonale invloeden zoals zwangerschap en anticonceptiepillen.

 

DONKERE PLEK NA EEN ONTSTEKING

Ontstaat na het helen van huidletsel of een wond. Het komt veel voor bijvoorbeeld bij mensen die acne hebben of hebben gehad, omdat ze zelf aan de ontstekingen gaan zitten/uitknijpen.

 

DE BEHANDELINGEN VAN YONSKIN

De lichtkleurige pigmentvlekken kunnen wij met de volgende behandelingen drastisch reduceren/verminderen:

  • FRUITZUURPEELING of BIOPEELING: heeft peelende werking, het heeft whitening effect op de pigmentvlekken en zet de huid aan tot celvernieuwing
  • MICRONEEDLING: De prikkeling brengt diep in de huid het natuurlijke herstelproces op gang. Door de prikkeling in het bindweefsel komen groei- en helende factoren vrij, die zorgen voor aanmaak van collageen en elastine.
  • MICRODERMABRASIE: Mechanische peeling die meerdere dode huidcellenlagen verwijderd en is intensiever dan een manuele peeling.

 


Heeft u interesse en wilt u ook uw pigmentvlekken verminderen?

Boek dan eens een 'a glowy skin starts here' t.w.v. € 59,00. Deze behandeling start met een intakegesprek, waar u uw wensen kenbaar kunt maken en zal de SKIN PROFESSIONAL met u samen de behandelmogelijkheden bespreken en ze zal vervolgens een behandelplan opstellen. 0264953109