• Persoonlijk behandelplan
 • Natuurlijke resultaten
 • A glowy skin starts here, voor maar €59,-
 • Gratis parkeren
Home » HUIDPROBLEMEN » Huidveroudering

HUIDVEROUDERING

G E Z O N D   E N  M O O I   O U D  W O R D E N
_____________
 

Huidveroudering is een normaal verschijnsel en is onvermijdelijk bij alle mensen. Huidveroudering begint eigenlijk al vanaf de 25-30e jaar, maar wordt pas echt zichtbaar tussen de 35ste en 40ste jaar. De snelheid en de mate waarmee de huid veroudert wordt deels door erfelijke(10-20%) en deels door externe factoren(80%) bepaald. Ook de leefstijl van de persoon speelt bij huidveroudering een belangrijke rol.

 

ONTSTAAN VAN HUIDVEROUDERING

Om huidveroudering goed te kunnen begrijpen is het belangrijk om de huidlagen eerst goed te weten.De huid bestaat uit 3 huidlagen (als we van, boven naar beneden kijken is dat:

Opperhuid: deze huidlaag bevindt zich aan de buitenzijde. Maar ook deze laag bestaat weer uit 5 belangrijke huidlagen. De pigmentcellen bevinden hier in de diepere gelegen laag van de opperhuid. De celvernieuwing vindt ook in dit deel plaats en dit gebeurt elke 28-30 dagen.

Lederhuid: Deze laag zorgt voor de volume, stevigheid en elasticiteit van de huid. Hier vormen de collageen- en elastine vezels en hyaluronzuur. Tevens komen hier de bloedvaten voor die de bovenste huidlaag voorzien van voedingsstoffen en zuurstof.

Onderhuidse bindweefsel: Deze laag heeft een warmte isolerende werking en is als bescherming tegen val/stoten, dus dient soort van een "stootkussen"

Op het moment dat het natuurlijke huidveroudering in treed (dus na je 25e levensjaar), gaan er aantal processen in de huid anders werken. Het duurt even tot dat de eerste tekenen van huidveroudering zich vertonen, maar het proces is al begonnen in de onderste huidlagen.

Huidveroudering gebeurt onder invloed van 2 factoren, namelijk:

 

1. Het natuurlijke verouderingsproces en dit is onvermijdelijk voor ieder persoon. Het intreden van de eerste verschijnselen van huidveroudering, de snelheid en de ernst waarmee huidveroudering gepaard gaat is erfelijk bepaald:

 1. De opperhuid, maar ook de onderhuidse bindweefsel wordt steeds dunner. De huid is meer kwetsbaar voor beschadigingen van buitenaf. Doordat de huid barrière verstoord is wordt de huid droger en valer.
 2. De hoeveelheid collageen neemt af. Collageen is een onderdeel van het bindweefsel en zorgt voor stevigheid van de huid.
 3. Hyaluronzuur, een eiwit die ook deel uitmaakt van het bindweefsel neemt ook af. Tevens neemt de hoeveelheid elastine af, waardoor de huid minder rekbaar en soepel is.
 4. De talgproductie neemt af onder invloed van de hormonen, met als gevolg "de huid wordt droger"
 5. De pigmentcellen worden in latere leeftijd actiever en is er dus meer risico dat u pigmentvlekken/  ouderdomsvlekken krijgt.
 6. Door afname van zowel het collageen als het elastine in de huid wordt de huid dus slapper, stugger en ontstaan er rimpels en plooien.

Na je 25e verliest de huid ongeveer per jaar 1% collageen.

2. De externe factoren die het verouderingsproces versnellen:

 1. Ultraviolette stralen (zonlicht en zonnebank)
  UVA straling, dringt diep door in de lederhuid en maakt daar de collagene en elastine vezels kapot. Hierdoor ontstaan diepere rimpels. UV-A staat ook wel voor ‘aging’ en let op: deze uv wordt niet door glas gefilterd. 
  UV-B straling, dringt door tot de opperhuid en zorgt daar voor DNA schade en verbranding van de huid. Dit kan op termijn pigmentvlekken en huidkanker veroorzaken. (UVB staat ook voor ‘burning’)

 2. Roken (nicotine):
  De doorbloeding wordt verslechterd, door de vernauwing van de bloedvaten. Het collageen woret minder aangemaakt en wordt ook nog eens sneller afgebroken, met als gevolg, grauwe huid en dunner worden van de huid

 3. Luchtverontreiniging (rook en gassen):
  Zorgt voor oxidatieprocessen in de huid. Oxidatie zorgt voor de vorming van vrije radicalen en zorgen op die manier dat er schade in de cellen ontstaan. Dit zorgt voor versnelde veroudering van de huid.

 4. Mimiek in het gezicht:
  De constante spiercontracties in de huid,  zorgen ervoor dat er uiteindelijk rimpels ontstaan.

  Deze externe factoren zorgen voor ongeveer 80% van de totale huidveroudering. Er zijn dus reden genoeg om deze externe invloeden te verminderen en zo de huidveroudering te vertragen in plaats van te versnellen.

 

DE BEHANDELINGEN BIJ YONSKIN

 • MESOTHERAPIE: Cosmetische mesotherapie is de meest effectieve methode,  op het gebied van het vertragen van huidveroudering en de huid in topconditie brengen.
 •  MICRONEEDLING: Daardoor wordt het opnamevermogen van de huid vergroot en het stimuleert de aanmaak van collageen en elastine, wat zorgt voor meer stevigheid van de huid. Hierdoor wordt de huid weer mooi, vol en glad.
 • BINDWEEFSELMASSAGE: Bindweefselmassage is een uitstekende manier om de huid te verjongen. Deze massage verbeterd de doorbloeding, zuurstoftoevoer, egaliteit, glans en de huidconditie. We werken met deze massage in de dieper gelegen huiddelen
 • BIOFACELIFT: Met onze biofacelift apparatuur kunnen we (diepe) rimpels en fijne lijnen verminderen. Dit gebeurt door middel van een apparaat die de mimische spiertjes stimuleert. De spieren worden dus aangepakt en het aanmaak van collageen wordt ook geactiveerd. 
 • BIOPEELING: Tijdens deze behandeling wordt de krachtige bloedtoevoer en de stofwisseling geactiveerd waardoor de productie van collageen en elastine wordt gestimuleerd.

De behandelingen werken voornamelijk, verstevigend en verjongend. Dit gebeurt door dat dat de huid gestimuleerd wordt om van zowel van binnenuit als van buitenaf te vernieuwen. Als resultaten merkt u dat de aanwezige rimpels, fijne lijntjes zullen verminderen, maar ook voorkomt u het ontstaan van nieuwe tekenen van huidveroudering.  Voor een optimaal resultaat zijn er meerdere behandelingen nodig. 


Interesse in huidverjongende/ huidverstevigende behandeling?

Boek dan eens een 'a glowy skin starts here' t.w.v. € 59,00. Deze behandeling start met een intakegesprek, waar u uw wensen kenbaar kunt maken en zal de SKIN PROFESSIONAL met u samen de behandelmogelijkheden bespreken en ze zal vervolgens een behandelplan opstellen. 0264953109