• Persoonlijk behandelplan
  • Natuurlijke resultaten
  • A glowy skin starts here, voor maar €59,-
  • Gratis parkeren
Home » HUIDPROBLEMEN » Grove poriën

GROVE PORIËN

H O E   Z I E N   G R O V E   P O R I Ë N   E R   N O U   U I T  ?

_____________

 

Grove poriën zien we vaak bij mensen die een vette huid hebben. Ook als u een gecombineerde huid heeft, heeft u waarschijnlijk grove poriën op uw neus, voorhoofd en wangen.

Wat zijn de oorzaken van grove poriën:

  1. Verstopte poriën:  door te veel talgafscheiding, make-up gebruik en niet reinigen van de huid, verstoppen de poriën. door de vervuiling rekken dus de poriën vervolgens steeds verder op; 
  2. Huidveroudering:  de hoeveelheid collageen neemt af en de wanden van de poriën worden slapper;  
  3. Genetische invloeden.

 

OORZAAK  GROVE PORIËN

Talg zorgt ervoor dat onze huid soepel blijft. Op de T-zone (voorhoofd, neus, naast de neus en kin) produceren de talgklieren meer talg of soms zelfs teveel aan talg. Als er huidcellen rondom de uitgang van de talgklier blijven plakken, kan dit het talg blokkeren en zich ophopen. Zo ontstaat er een verstopte porie of een mee-eter. Wanneer een porie verstopt raakt met een mee-eter, kan deze na enige tijd wat oprekken en groter worden. De porie wordt dan zichtbaar als een klein gaatje. Het proces gaat verder tot er veel poriën zichtbaar worden, de huid wordt zodoende steeds grover van structuur.

Erfelijke aanleg voor een vette huid is een belangrijke factor; de één heeft een vettere huid dan de ander. Ouder worden speelt ook een grote rol. De elasticiteit en sterkte van de huid neemt geleidelijk af, waardoor de huid en de porie wanden slapper worden en minder gemakkelijk samentrekken.  Daarnaast kan het veelvuldig gebruik van cosmetica, vette crèmes of het onvoldoende reinigen van vuil, talg en make-up voor het slapen gaan zorgen dat poriën verstopt blijven en steeds grover worden.

 

WAT ZIJN PORIËN

Als u grove poriën hebt, betekent dat:  de poriën groter zijn dan normaal. Poriën zijn een soort buisjes, die met een opening naar het huidoppervlak lopen. Een porie is verbonden met een talgklier of een zweetklier. De huid produceert talg en dat wordt door dit buisje/porie afgevoerd naar buiten om de huid soepel te houden. Dit is een natuurlijk proces. Ook komt zweet vanuit de zweetklieren via de poriën naar buiten.
Iedereen heeft dus poriën en bij de meeste mensen zien we ze amper. Maar in sommige gevallen zijn ze dus groter. Bij temperatuurverschillen kunnen de poriën ook verwijden of vernauwen, dit is een natuurlijk proces van de huid. Deze grove poriën zien we vooral op de neus, voorhoofd en wangen. Hoewel grove poriën in principe geen kwaad kunnen, kan je het wel onsierlijk ervaren.

 

"Het is niet mogelijk om poriën te verwijderen, omdat we ze nu eenmaal nodig hebben om talg/zweet af te voeren naar buiten.  Ze kunnen alleen fijner worden gemaakt d.m.v. behandelingen in combinatie met een goede huidverzorging voor thuis, om het resultaat te behouden!"

 

DE BEHANDELINGEN VAN YONSKIN

  • MICRODERMABRASIE: het apparaat zorgt er voor dat de bovenste huidlaag die uit dode huidcellen bestaat intensief, maar veilig wordt verwijderd. De huid die daaronder tevoorschijn komt is zacht, glad, en stralend gezond.  Daarnaast wordt de aanmaak van nieuw collageen gestimuleerd. Hierdoor wordt de huid/porie wanden steviger.
  • FRUITZUURPEELING: Deze zuren worden ingezet om de structuur van de huid te verbeteren. De huid wordt gestimuleerd tot nieuwe cel aanmaak. Deze peeling is de aangewezen manier om de huid gladder, gezonder en steviger te maken.
  • BIOPEELING: Om de fruitzuur behandeling te versterken is er de mogelijkheid om kruiden toe te voegen. Door zijn herstellende vermogen en het stimuleren van de doorbloeding, zal de huid aanzienlijk verbeteren. De algen, muntolie, melisse en calendula werken samen om de cel vernieuwing te stimuleren en het afweersysteem te verhogen.

 

Het doel van de behandelingen zijn om weer een frisse en gezonde huid te krijgen. Tevens voor het verminderen van grove poriën.

 


Heeft u interesse en wilt u ook uw poriën verfijnen?
Boek dan eens een 'a glowy skin starts here' t.w.v. € 59,00. Deze behandeling start met een intakegesprek, waar u uw wensen kenbaar kunt maken en zal de SKIN PROFESSIONAL met u samen de behandelmogelijkheden bespreken en ze zal vervolgens een behandelplan opstellen. 0264953109