• Persoonlijk behandelplan
 • Natuurlijke resultaten
 • A glowy skin starts here, voor maar €59,-
 • Gratis parkeren
Home » Wat je moet weten over microblading

Wat je moet weten over microblading

Gepubliceerd op 9 juni 2020 om 13:51

Microblading is een nieuwe (semi)permanente make-up techniek, waarmee je mooie wenkbrauwen kunt creëren. Wenkbrauwen zijn momenteel dé blikvangers van een make-up look. Met behulp van microblading hoef je niet elke ochtend veel tijd te verliezen met het shapen en opmaken van je wenkbrauwen en hoef je er een tot twee jaar nauwelijks meer naar om te kijken. Is microblading iets voor jou? Lees hier meer over de voordelen en het verschil tussen permanente make-up en microblading...

 

MICROBLADING
De wenkbrauwhaartjes(lijnen) worden aangebracht met behulp van steriele en ultra dunne naaldjes in een manuele pen, dus zonder apparaat. Dankzij deze dunne naaldjes zijn de haartjes erg fijn en worden er natuurlijke wenkbrauwen gecreëerd. Het zetten van de wenkbrauwen in deze vorm wordt ook wel “hairstroke techniek” genoemd. De ultra dunne naaldjes penetreren alleen de bovenste huidlaag(opperhuid). De pigmenten worden door middel van een glijdende, vegende beweging aangebracht in de huid. Dit gebeurt altijd in de richting van de haargroei. Microblading is alleen toe te passen op de wenkbrauwen. (dus geen lipliner of eyeliner). Doordat de haartjes een voor een worden ‘getekend’ is het een behandeling waar de tijd voor genomen moet worden en die heel nauwkeurig moet gebeuren. Uiteindelijk zal deze behandeling je wel tijdwinst opleveren, want je hoeft niet meer elke dag aan de slag met wenkbrauwpotloden of wenkbrauwpoeder. De wenkbrauwen die gecreëerd worden met microblading blijven tussen de 1 tot 1,5 of zelfs 2 jaar mooi zitten. Let op, laat je PMU/microblading alleen zetten in een studio/salon met een vergunning. Dit betekent dat die salon dan volgens de hygiëne richtlijnen van GGD werkt! Een behandelaar zonder GGD-vergunning werkt illegaal. Bovendien is bij behandelaars die zonder vergunning werken, vanuit bijvoorbeeld een keuken of zolderkamer, niet gecontroleerd of men veilig en hygiënisch werkt. Hierdoor zijn de gezondheidsrisico’s groot. Zo kun je bijvoorbeeld besmet raken met hepatitis B of C of hiv als naalden of andere materialen niet goed schoon zijn.

 

PERMANENTE MAKE-UP (PMU)
Hierboven hebben we al genoemd dat microblading ZONDER apparaat wordt gezet. Daarentegen wordt permanente make-up wel met apparaat gedaan. Met dit apparaat is er ook de mogelijkheid om eyeliner, lipliner en wenkbrauwen te creëren. Met het apparaat wordt er dieper de huid gepenetreerd dan microblading. Daarom blijft permanente make-up ook langer zitten vergeleken met microblading. Ook is het mogelijk om met dit apparaat de hairstroke techniek uit te voeren.

Maar dan komt het… Velen permanente make-up studio's benoemen in hun naam ook dat ze in het bezit zijn van microblading. Dit doen ze, omdat ze ook hairstroke techniek kunnen uitvoeren met het apparaat. Dus let er goed op, mocht je microblading willen laten zetten, dat de methode anders is, maar ook is het resultaat  niet te vergelijken met microblading. Dan is ons advies om bij een studio/salon te laten doen die ook een cursus/training heeft gedaan in PMU-microblading.

 

VOORDELEN MICROBLADING

 • Je wenkbrauwen zijn altijd in model en mooi opgemaakt;
 •  Microblading is een heel secuur werkje, waarbij echte wenkbrauwhaartjes worden nagetekend. Dit zorgt voor een natuurlijk effect;
 • Ideaal als je geen wenkbrauwen hebt, of zwakke wenkbrauw groei hebt;
 • Microblading is minder agressief voor de huid, dan het tatoeëren van de wenkbrauwen met een elektrisch apparaat, waardoor de huid sneller geneest en je zult minder last hebben van pijn en zwelling;
 • Veel natuurlijker dan de hairstroke techniek met permanente make-up;
 • Ook is het mogelijk om over een oude PMU(ouder dan 1 jaar) toe te passen;
 • Omdat de microblading tot ongeveer 2 jaar blijft zitten is er de mogelijkheid om van model te veranderen;
 • Een microblading behandeling kost gemiddeld tussen de € 250 en € 300  inclusief 2e behandeling. Dat lijkt misschien een flink bedrag, maar vergeet niet dat je er tussen 1 tot 2 jaar baat bij hebt. Vanuit dat perspectief vallen de kosten wel mee.

 

Ben jij geïnteresseerd in microblading? Bij ons in het instituut wordt je geholpen door een gecertificeerde specialist en zijn wij ook voorzien van een GGD vergunning. Dit houdt in dat wij volgens de hygiëne richtlijnen van GGD werken. Via de website van veiligtatoeerenenpiercen.nl kan je zien dat wij vergunningswaardig zijn.

In ons instituut kan je de behandeling ondergaan voor de prijs €299,00 inclusief de nabehandeling.

Voor meer informatie kan je ons bellen of gebruik maken van ons contactformulier.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Monique Morel
7 maanden geleden

Hallo, ik zou graag mijn wenkbrauwen laten voorzien microblading. Ik heb 4 of 5 jaar geleden mijn wenkbrauwen laten doen met permanente make-up, kan hier microblading overheen?

Ik hoor het graag!

groet,
Monique Morel