• Persoonlijk behandelplan
  • Natuurlijke resultaten
  • A glowy skin starts here, voor maar €59,-
  • Gratis parkeren
Home » Make-up en onzuivere huid... Let op deze belangrijke punten

Make-up en onzuivere huid... Let op deze belangrijke punten

Gepubliceerd op 9 juni 2020 om 13:26

Als je last hebt van onzuivere, acne huid of een gevoelige huid, kun je er voor kiezen om de oneffenheden te verdoezelen met make-up.


Velen plamuren het hele gezicht en op wat bobbels na, ziet niemand er meer wat van. Maar is dat de juiste manier om met jouw kwetsbare huid om te gaan? 

 

 

Nee! Met het verschuilen achter de make-up en door niet het probleem aan te pakken/ te verminderen, maak je het alleen maar erger.  Velen vinden het in begin niet zo interessant en vinden het maar goed zo om met make-up hun probleemhuid te bedekken, maar langzamerhand willen ze een keer van het probleem af en willen ze toch een egale huid hebben. Maar wat is dan verstandig om te doen? Wat moet je doen met make-up en wat niet. Ook is hierbij de verzorging en het onderhouden van de huid heel belangrijk!

Veel meiden/vrouwen hebben de neiging om snel make-up producten te kopen en kijken alleen naar of de kleur goed is en of het product goed dekt... Ze kijken helemaal niet of het ook goed is voor hun huid. Daar moet een verandering in komen!
Als je een egale huid wil, moet je er ook iets voor doen. Voordat je met make-up begint, is het belangrijk dat je eerst een dagcrème gebruikt die de huid heerlijk hydrateert en beschermt tegen invloeden van buitenaf. Vraag hiervoor advies. Zo kom je achter wat je huidtype is en welk product het meest geschikt is voor je huid. Wanneer je dit weet, kun je op zoek gaan naar foundations, highlighters e.d.

 

1. FOUNDATION KIEZEN

Als je foundation wilt gebruiken om de oneffenheden wat te verbergen. Let dan op de volgende punten:

  • Het moet een oil free foundation zijn 
  • Moet "niet-comedogeen" zijn. Dit betekent dat het je poriën niet verstopt. (let op ! Staat niet op alle foundations)
  • Er zijn ook tegenwoordig huidverbeterende foundations. In deze foundations zijn werkzame stoffen verwerkt, die bijvoorbeeld de talgproductie reguleren, de huid licht exfoliëren en de ontstekingen verminderen. Deze foundations zijn ook meestal wat duurder in aanschaf...

 

Mocht je geen huidverbeterende foundation kunnen vinden? Dan zit je met een dagcrème die geschikt is voor jou huidtype ook al goed.
Als je een vette/onzuivere huid hebt en je gebruikt dagcrème die voor dit huidtype geschikt is, dan zul je merken dat de foundation beter blijft zitten. Want die dagcrème bevat meestal werkstoffen die de talgproductie onder controle houdt en de huid hydrateert, zoals de cream humedios van Medex. Deze crème heeft een vochtigheidsbalans-herstellende werking en bevat diverse actieve componenten, die het probleem aan pakken. 

 

Je foundation zal niet meer "te cakey" of te vettig uitzien op je gezicht.

 

2. CONCEALER
Foundation is natuurlijk niet gemaakt om pukkels en puistjes te verbergen, maar enkel om de huid egaler te maken. Mocht je dus na het aanbrengen van je foundation bepaalde oneffenheden nog erg goed zien en deze weg willen hebben, dan kan je eventueel nog aan de slag gaan met een concealer. Kies dan voor een crèmige concealer. De kleur van de concealer is ook belangrijk. Als je kiest voor een concealer met een wat meer gele ondertoon, dan zal deze jou roodheid camoufleren. 

 

3. POEDER/ BRONZER/ BLUSH

Als je na het aanbrengen van je foundation een beetje poeder wilt gebruiken om te zorgen dat de foundation beter blijft zitten en om een wat matter effect te creëeren, kies dan voor poeder met een gelige ondertoon. Ook dit kan ervoor zorgen dat de roodheid wat uit je huid wordt gefilterd. Als je het enkel gebruikt om de foundation te fixeren, kun je ook kiezen voor een witte poeder.

Misschien wil je nu nog wat extra vorm en schaduw in je gezicht maken met behulp van een bronzer. Je kunt dan het beste kiezen voor bronzers zonder glitters, omdat deze nogal extra nadruk leggen op de puistjes door de glitters die in de bronzer zitten. En dit wil je vast niet in de spotlights.... Hetzelfde geldt ook voor blush. 

 

4. HIGHLIGHTERS

Om die mooie glanzende look te creëren gebruiken velen een highlighter op hun jukbeenderen, soms de zijkantjes van het voorhoofd en de kin. Highlighter geeft een vorm en glans aan je gezicht, en kan je hierdoor er frisser uit zien en creëer je een jonge look. Het is makkelijk aan te brengen en er zijn 3 soorten: poeder, vloeibaar en crème. 

Iemand met een vette huid kan beter voor een poeder highlighter kiezen, omdat een poeder beter op de huid blijft liggen. 

 

Maar als je een droge huid hebt, staat een vloeibare of crème highlighter beter en zal de droogte niet zo erg opvallen.  Daarnaast is het ook belangrijk welke kleur highlighter je op doet. Een koel huidtype, met roze ondertonen, kan beter voor een highlighter met een roze of zilveren tint gaan. Iemand met een warme gele/ donkere huid staat een warme highlight kleur mooi. Dus met een gele of gouden tint. 

MAAR... pas op met het aanbrengen... Wanneer je te veel aanbrengt kan dat te cakey/korrelig uit komen te zien op de huid, wat absoluut niet de bedoeling is. Hetzelfde geldt ook bij het gebruiken van een verkeerde kleur. Breng het dus subtiel aan en let op de kleur!

Ook is ons advies om uit te kijken bij onzuivere huid die grove poriën heeft. Je kunt met een highlighter nogal eens extra nadruk leggen op de poriën en de oneffenheden.

 

Na het gebruik van make-up kwasten is het belangrijk om ze goed te reinigen. 1 a 2 keer in de week. Zo verminder je kans op ontstekingen.

Zoals we hier boven al noemde; is de verzorging en het onderhouden van de huid heel erg belangrijk. Want een gezonde huid is automatisch een mooie huid en dat willen wij allemaal. Als de huid goed wordt verzorgt, krijgt de huid zijn "natuurlijke highlighter". De huid wordt egaler en zal je minder last hebben van gevoeligheden/puistjes. Kortom: je zult minder make-up gebruiken en minder lagen foundation aanbrengen op je gezicht.

 

 

PS: Niet gaan slapen met make-up! Altijd netjes de huid reinigen met een daarvoor bestemd product.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.