• Persoonlijk behandelplan
  • Natuurlijke resultaten
  • A glowy skin starts here, voor maar €59,-
  • Gratis parkeren
Home » Waarom een dagcrème goed is voor je huid

Waarom een dagcrème goed is voor je huid

Gepubliceerd op 9 juni 2020 om 13:09

De taak van een dagcrème is overdag: beschermen en hydrateren.

Overdag wordt je huid aan allerlei schadelijke stoffen blootgesteld, zoals airconditioning, uitlaatgassen, buitenlucht en uv-stralen bijvoorbeeld. Een dagcrème bevat daarom vaak antioxidanten en meestal een zonnefilter (SPF) die beschermen tegen schadelijk stoffen. Een dagcrème zorgt ook voor dat de huid wordt gehydrateerd. Dit allemaal zorgt voor een frisse en stralende huid.

 

PROTECTIVE HYDERMIOS 50ML

Protective hydermios van Medex is een beschermende en hydraterende dagcrème, ook is die rijk aan verzachtende oliën. Verder bevat deze crème:

 

Melissa Officinalis (Citroenmelisse)
wordt ingezet vanwege het herstellend vermogen op de huid. Iedere beschadiging van de huid van welke oorzaak dan ook, zelfs van UV en omgevingsschade, vindt baat bij Melissa Officinalis. Ook is het antiviraal, antibacterieel, anti-inflammatoir en anti-oxidatief.

Amandelolie (zoet) - Prunus Amygdalus Dulcis Oil
Natuurlijke olie met huidverzachtende eigenschappen, bewaart de vochtbalans in de huid. Daarom zeer geschikt voor de droge en vochtarme huid.

Natrium Lactaat
Klein zoutachtig molecuul dat water aan zich bindt en vasthoudt. Is vanwege die eigenschappen ook een waardevol bestanddeel van de Natural Moisturing Factor, die zorgt voor de natuurlijke vochtbalans in de huid.

Niacinamide , vitamine B3
Zorgt voor de aanmaak van ceramiden in de huid, die de barrière van de huid op natuurlijke wijze versterken door het maken van lamel-lipidlagen. Geeft een natuurlijk moisturizing op die manier. Verhoogt tevens de weerstand / afweer van de huid. Bij een tekort aan vitamine B3 gaat de huid er na verloop van tijd heel slecht uitzien (“Pellagra” genoemd).

 

Titanium Dioxide
Komt in de natuur als mineraal pigment voor (in de "rutiel-vorm"). Reflecteert UV-A en UV-B stralen, vanwege de 'witte' kleur die het heeft. Omdat dit Titanium Dioxide gemicroniseerd is, laat het toch geen witte teint achter op de huid. Zorgt dat UV-stralen van de zon weerkaatst worden, zodat de huid veel minder snel verbrandt. Zodoende wordt de schadelijke invloed van UV-straling tegengegaan. Van het witpigment wordt ook in maskers gebruik gemaakt.

Urea
Klein molecuul met goede waterbindende eigenschappen, waardoor de vochtbalans in de huid wordt bewaard.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.